HR-team Consumentenbond

0

In de rubriek Teamwork brengt trainer Marleen de Bruijn aan de hand van de Belbintest de rollen binnen een P&O-team in kaart en analyseert zij de uitkomsten. Deze keer is het team van de Consumentenbond aan de beurt.

Na een periode van afscheid en reorganisatie is het team sinds begin 2012, met een nieuwe en bijna volledig ingewerkte collega, weer op sterkte. ‘ Met het afscheid vorig jaar zijn er twee  denkers weggevallen uit het team’ , vertelt Kirsten. ‘ Ikzelf schakel heel snel, met het gevaar eerst te doen en dan te denken. Om die denkerskwaliteit er weer bij te krijgen, zijn we echt op zoek gegaan naar een adviseur die complementair is. Met Berbel hebben we die gevonden.’ Het resultaat van de Belbintest, waarin de rol van monitor sterk naar voren komt bij iedereen  ook bij Kirsten  schept de nodige verbazing. Gecombineerd met een andere prominente rol in het team, die van vormer, levert dit echter een zeer herkenbaar beeld; graag willen begrijpen, nieuwe problematiek willen bespreken en uitdagende discussies houden. Berbel: ‘ Ik wil een stevige discussie kunnen voeren en daarna samen iets kunnen drinken. Dat kan hier.’ ‘ We gunnen elkaar veel en hebben respect voor elkaar’ , valt Natalie bij, ‘ maar we komen hier om te werken en spreken elkaar ook aan zonder schroom. Dat is onze kracht. In gezamenlijkheid maar ook kritisch.’ Het beeld vanuit de persoonlijkheidsvragenlijst wordt direct herkend. Een score in het midden voor de persoonlijkheidstrek  vriendelijk ; zakelijkheid met tegelijkertijd voldoende inlevingsvermogen. Verder hoge scores op  stabiel , wat in lijn ligt met hun nuchterheid en stressbestendigheid.

Kitty: ‘ Hetzelfde werk moet nu met minder mensen. De werkdruk is hoog en we werken als een trein. Daardoor misten we op een gegeven moment wel de aansluiting met elkaar. Gelukkig signaleerden we dat tijdig en hebben we elkaar goed bijgepraat.’ ‘ Continu inzicht in waar we als team, maar ook afzonderlijk, mee bezig zijn, is essentieel’ , beaamt Berbel. ‘ Gelukkig hebben Natalie en Kitty de zorgdragerskwaliteiten om structuur te brengen in onze acties en pakken zij ook die rol. We gaan nu een jaarplanning maken met alle belangrijke projecten/activiteiten. Efficiënt voor onze eigen planning, maar ook nuttig voor medewerkers van de bond.’

Waar ligt de ware uitdaging, kijkend naar alle ambities? Kirsten: ‘ We willen niet dat leidinggevenden dingen doen in opdracht van P&O, maar ze meer bewust maken van hun eigen rol bij de uitvoering van het personeelsbeleid. We zullen de neiging om overal direct op in te gaan, moeten onderdrukken. Helpen verwezenlijken, maar niet overpakken. Dat wordt onze uitdaging.’ Dat harde werken, gecombineerd met een hoge drijfveer om zaken perfect te doen, blijft een aandachtspunt voor dit openhartige team. De vier collega’ s hebben veel in huis om hun ambitie te sterke brononderzoekers die van nature geneigd zijn de organisatie in te gaan, lef en zorgvuldigheid, zakelijkheid en oog voor elkaar, en vooral een niet te hoge score op de drijfveer  helpen . Die beruchte aap, die blijft wel op de goede schouder zitten!  Foto: Peter Arno Broer

De rubriek Teamwork komt tot stand in samenwerking met Marleen de Bruijn, trainer bij Meurs HRM.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.