HR Talent of the Year Finalist: Maartje Hesseling

0

Donderdag is de ontknoping van de HR Talent of the Year verkiezing. Uit tientallen aanmeldingen zijn er vier finalisten uitgekozen die een presentatie houden voor jury en publiek. Maartje Hesseling, Senior HR Advisor bij DSM Food Specialties, is een van de HR-talenten die in de finale staat.

‘Ik vind het hele proces van de verkiezing leuk om door te gaan, het trekt me uit mijn comfortzone, maar de verkiezing winnen zou de kers op de taart zijn. Ik ben toch erg resultaat gericht’, vertelt Maartje Hesseling. Haar drive om resultaatgericht te werken is er altijd al geweest, maar is extra aangesterkt tijdens haar werk in de Verenigde Staten. ‘Daar werkt iedereen keihard en de einduitkomst is toch het belangrijkste’, aldus het HR-talent.

Initiatief
Alleen maar opdrachten uitvoeren doet ze niet, Maartje gaat altijd opzoek naar extra taken die ze kan oppakken. ‘Ik let bij projecten op wat er nodig is en kijk wat er nog niet is opgepakt. Die taken voer ik dan ook uit naast mijn standaard pakket’, aldus Maartje. Haar initiatieven gaat niet onopgemerkt bij de jury van HR Talent of the Year, die prees haar in de voorronde al om haar vermogen om taken naar zich toe te trekken.

Voorbeeld
In Maartje’s promotiefilmpje vertelt ze dat cultuur creëren volgens haar een van de belangrijke onderwerpen binnen HR is. Bij DSM zit ze momenteel in de afrondende fase van een cultuurproject waarbij ze nauw betrokken was. Zelf houdt Maartje de waarden en thema’s van het bedrijf in het oog tijdens haar werkzaamheden. Maartje: ‘Het heeft geen zin om de werknemers waarden op te leggen wanneer ik me er zelf niet altijd aan houd’.

Bekijk hier het promotie filmpje van Maartje »
Breng hier je stem uit voor de HR Talent of the Year publieksprijs »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.