HR-professionals werken meer dan professionals van andere afdelingen

0

In een recent onderzoek onder 2.200 (Engelse) kantoorwerkers door Robert Walters geeft 86% van de HR-professionals aan dat hun werk essentieel is voor het succes van hun werkgever.

Dat is een veel hoger percentage dan bij andere beroepsgroepen, zoals bijvoorbeeld juristen (65%) en accountants (66%).

Het belang van HR voor een organisatie wordt onderstreept door de vele uren die HR-professionals werken. Ruim een kwart van de HR-professionals geeft aan meer dan 50 uur per week te werken. Alleen advocaten overtreffen dit, terwijl bijvoorbeeld IT-professionals en medewerkers van banken daar ver bij achterblijven. Bijna een kwart van de HR-professionals geeft aan regelmatig in het weekend te werken. Overigens ontvangt 82% van de HR-professionals geen (formele) compensatie voor dit "overwerk".

Werktevredenheid onder HR-professionals wordt relatief vaak bepaald door uitdagingen in het werk. Deze factor is zelfs nog iets belangrijker dan de balans werk-privé.

Professionals stappen vooral op of over als er een gebrek aan loopbaanperspectief is. Gemiddeld geeft 60% van de professionals dit aan als reden. De HR-professionals scoren hier, met 54%, echter het laagst van alle onderscheiden beroepsgroepen.

Van alle onderzochte beroepsgroepen is HR het meest "groen". Op de vraag of professionals een baan zouden accepteren bij een werkgever zonder oog voor het milieu, gaf slechts 32% aan dit te overwegen. Financiële professionals zijn hier veel minder gevoelig voor.

De meeste HR-professionals maken geen onderdeel uit van een formeel mentorprogramma, terwijl ze wel heel positief zijn over mentorenprogramma’s. Maar liefst 88% van de HR-professionals geeft aan dat zij zouden profiteren van een dergelijk programma. Dit is veel hoger dan bij andere professies.

Deze en andere resultaten zijn na te lezen in een rapport op de site van Robert Walters.

Meer Mediascan »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.