HR-professional geïntimideerd door sociale media?

0

Het is tegenwoordig heel normaal dat tijdens HR-events getwitterd en live geblogd wordt. Sowieso, is steeds meer HR-kennis online te vinden en wordt het via sociale netwerken verspreid en becommentarieerd.

Soms lijkt er zelfs een soort inner-circle te zijn. Voor sommige HR-professionals is dat intimiderend en werpt het een drempel op zelf actief bij te dragen.

Maar hoe kom je daar tussen als de wereld van Twitter en blogs je nog niet zo vertrouwd is? Hoe raak je betrokken? Hoe ga je participeren? Sommigen voelen zich zelf enigszins geïntimideerd door HR-professionals met grote aantallen online publicaties, fans en vrienden.

Maar dat hoeft helemaal niet. Juist het feit dat er nu zoveel events, seminars en congressen zijn waar het thema sociale media op het programma staat, geeft aan dat we pas aan het begin van alle ontwikkelingen zitten. Hele volksstammen moeten er nog mee aan de slag.

Maar nu is wel het moment om te starten met online bijdragen aan het vakgebied. Steve Boese stelt terecht dat iedereen dat kan en zou moeten doen. Immers, iedereen draagt iets bij vanuit zijn of haar unieke, persoonlijke perspectief. Juist door ‘nieuwe geluiden’ en perspectieven groeit kennis. Groeien betere ideeën. Het HR-vakgebied wordt daar alleen maar beter en rijker door.

Iedereen heeft iets zinnigs bij te dragen. Laat je dus niet weerhouden deel te nemen aan online discussies. Iemand met 1.000 volgers op Twitter of 2.000 fans op Facebook is niet slimmer of beter dan jij!

Lees de oproep van Steve Boese om online te participeren. 

Meer Mediascan » 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.