HR meet medewerkertevredenheid en retentie

0

Om de bijdrage van HR aan de organisatie te meten, kunnen verschillende metrics gebruikt worden. Maar zijn dit altijd de juiste metrics?

Auteur Lance Haun heeft een sneak preview gekregen van de resultaten van een onderzoek van kennisplatform Focus onder HR-professionals.

In de ogen van Haun zit er een zeer opvallende uitkomst tussen de resultaten: HR-professionals beschouwen het meten van medewerkertevredenheid en retentie als de manier om het succes van hun inspanningen te bepalen.

Om de waarde van HR binnen en organisatie te bepalen worden de metrics retentie en medewerkertevredenheid door 50% van de responderende HR-professionals genoemd. Daarna komen metrics als de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen, recruitmentkosten en productiviteit per medewerker.

Volgens Lance Haun zijn medewerktevredenheid en retentie zeker niet onbelangrijk om te meten, maar ze zijn niet het belangrijkst om de waarde van HR te bepalen. Sterker nog, ze zouden gebruikt moeten worden om te bepalen of het juiste management er zit.

Als je door de lijst met metrics kijkt zie je metrics waar management en directie meer affiniteit mee hebben: kosten, winst, productiviteit. Op zijn minst moet je, volgens Haun, retentie en medewerkertevredenheid koppelen aan die zaken die directie en management belangrijk vinden.

Ook opmerkelijk is het feit dat bij 26% van de organisaties helemaal niets gemeten wordt. Maar Haun stelt dat het verkeerde meten net zo kostbaar is als helemaal niets doen.

Andere interessante onderzoeksresultaten:

  • Sociale media, zoals blogs en sociale netwerken, worden een steeds belangrijkere informatiebron voor HR-professionals. Er is echter nog ruimte voor groei: 36% van de HR-professionals geeft aan dit nog helemaal niet te gebruiken.
  • Het vinden van ervaren medewerkers en beloning zijn de top twee isssues waar HR-professionals mee worstelen.
  • Vacaturebanken, referrals en LinkedIn zijn de drie belangrijkste wervingskanalen.
  • Meer dan de helft van de organisaties besteedt geen HR-taken uit. Bij organisaties die wel HR-taken hebben uitbesteed, gaat het vooral om recruitment en personeelsadministratie.

Haun sluit af met een oproep toch vooral goed te kijken naar die metrics, zodat de echte waarde van HR voor een organisatie duidelijk gemaakt kan worden.

Lees deze bijdrage over het meten van de waarde van HR op het blog TLNT

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.