HR kan werknemers stimuleren langer in dienst te blijven

0

Dat je tegenwoordig langer moet wachten op je oude dag, is voor veel mensen geen verrassing meer. Volgens Netspar wordt er in het huidige HR-beleid te weinig aandacht besteed om werknemers op een juiste manier langer te laten doorwerken. Maar wat moet je als werkgever dan juist wél doen?

Hervormingen en financiële prikkels in pensioenstelsels hebben ervoor gezorgd dat de gemiddelde pensioenleeftijd in de afgelopen zeven jaar omhoog is gegaan van 61 naar 64 jaar. Daarbij zouden werknemers niet lang genoeg doorwerken om het ‘pensioengat’ te compenseren.

Je ‘moet’ doorwerken

Volgens het onderzoek wordt in het huidige HR-beleid onvoldoende rekening gehouden met het feit dat het langer doorwerken van werknemers er niet automatisch voor zorgt dat zij plezier hebben in het werk en lang genoeg inzetbaar zijn. Er mist op dat moment voor werknemers een bepaalde motivatie om het werk te kunnen volhouden. Daarbij komen veel werknemers die kampen met depressiviteitsklachten door de afschaffing van de Flexibel Pensioen en Uittreden (FPU) in de overheids- en onderwijssectoren. Waarbij een werknemer ervoor kiezen om tussen 55 en 65 jaar te stoppen met werken.

Deze afschaffing heeft niet alleen maar voor negativiteit gezorgd. Er blijkt namelijk dat steeds meer oudere werknemers scholing zijn gaan volgen. Hierdoor hebben zij wellicht competenties opgebouwd (door ervaring, scholing, cursussen) die jongere werknemers nog niet bezitten. Nog te weinig organisaties maken gebruik van het aanbieden van scholing.

HR-beleid moet anders

Momenteel zetten werkgevers met name in op ‘leeftijdsvakantiedagen’ en seniorenverlof voor oudere werknemers. Volgens het onderzoek kan HR deze dagen beter gebruiken om ouderen scholing of cursussen te geven. Hierdoor zouden oudere werknemers mogelijk meer gemotiveerd raken om langer door te werken. Een werknemer zou hierdoor gemiddeld 2,2 maand langer in dienst blijven.

Bron: Netspar

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.