HR-horrorverhalen

0

Ieder jaar, rondom Halloween, verzamelt softwareonderneming Halogen, HR-horrorverhalen. Iedereen wordt uitgenodigd verhalen uit de praktijk te delen.

Ook worden Amerikaanse HR-gurus uitgenodigd hun HR-horrorverhaal op video te delen met de rest van de wereld. In het filmpje hieronder (1 minuut), deelt Tammy Erickson haar verhaal over het inwerkprogramma van een klant. Veel nieuwe werknemers die het introductieprogramma doorliepen, namen aan het einde van hun proefperiode ontslag.

Nader onderzoek wees uit dat de verwachtingen die medewerkers hadden, (totaal) niet overeenkwamen met de werkelijkheid. Het hele recruitment- en sollicitatieproces werd daarna aangepast om het probleem aan te pakken. In arbeidsmarktcommunicatie-uitingen en tijdens het sollicitatieproces wordt nu een veel realistischer beeld geschetst van de functie en de organisatie

 

Lees hier meer over het onderzoek naar HR-horrorverhalen en de top vijf verhalen van P&O’ers.
Bekijk hier negen video’s van Amerikaanse HR-gurus die hun top HR-horrorverhaal delen.

Meer Mediascan »
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.