How HR Caused Toyota to Crash

0

De huidige problemen bij Toyota zijn het gevolg van een slecht HR-beleid?

Toyota heeft in verband met technische problemen miljoenen auto’s terug moeten roepen naar de garage. Dit, in combinatie met een gebrekkige communicatie, heeft het merk flink beschadigd en verkopen zijn ingezakt. 
Aan de basis van deze problemen liggen menselijke fouten. En die fouten zijn weer het gevolg van slecht personeelsmanagement met betrekking tot de aanstelling, het motiveren en de ontwikkeling van medewerkers.  Ook het beloningsbeleid is debet aan deze situatie. Medewerkers werden beloond voor het besparen van kosten. In sommige gevallen ging dit ten koste van de kwaliteit.

Bij het analyseren van de problemen zullen in ieder geval de volgende onderdelen van het HR-beleid onder het vergrootglas gelegde moeten worden: Beloning, Training,W&S, Performance management, Retentie, Leiderschapsontwikkeling en Risicobeheersing.

Deze punten worden in het artikel verder uitgewerkt.

Meer mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.