‘Honderden gedwongen ontslagen bij HTM’

0

De bezuinigingen die het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM boven het hoofd hangen, gaan in het ergste geval vijfhonderd personeelsleden hun baan kosten. Hiervan zullen naar schatting tussen de twee- en driehonderd ontslagen gedwongen zijn.

Een woordvoerder van de HTM heeft maandag een bericht daarover van Omroep West en het AD bevestigd. In totaal moet de HTM 20 miljoen euro bezuinigen. Dit is het resultaat van diverse bezuinigingsronden op diverse overheidsniveaus.

Het grote aantal ontslagen zou onder meer het gevolg zijn van het schrappen van sommige tramlijnen en het schrappen van een aantal diensten in de avonduren. De komende maanden moet duidelijk worden hoeveel van de bezuinigingen daadwerkelijk doorgaan. Vakbonden en de vervoersmaatschappij overleggen volgens de zegsman nog op allerlei overheidsniveaus om de schade te beperken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.