Hoe word je een ‘Generatie Flux’ medewerker?

1

Er staat een nieuwe generatie medewerkers op die kan omgaan met turbulentie en verandering.

Werk is veel onvoorspelbaarder geworden en vindt plaats in een continu veranderende omgeving. Vooral voor medewerkers die lang in eenzelfde functie werkzaam zijn is dit een uitdaging.

Maar iedere verandering biedt mogelijkheden. ‘Nieuwe medewerkers’ staan op. Door Fast Company wordt deze nieuwe generatie medewerkers de Generatie Flux genoemd. Deze generatie kan goed omgaan met de nieuwe dynamiek. Medewerkers die nog geen Flux’ers zijn, moeten dat snel worden, volgens Nancy Collamer.

Leden van de Generatie Flux worden gekenmerkt door een mindset die instabiliteit omhelst, die de herijking van carrières, business modellen en aannames aanvaard en toejuicht.

De beschrijving van Generatie Flux is gebaseerd op psychografische kenmerken, niet op demografische. Leeftijd maakt dus niet.

Echter, roepen dat iedereen risico moet nemen, soepel om moet gaan met verandering en onzekerheid en nieuwe dingen moet leren is makkelijk. Maar hoe doe je dat nu precies?

4 tips om een Generatie Flux-medewerker te worden

  1. Word een "vaardigheden-hamsteraar" uit gewoonte. Generatie Flux medewerkers zoeken naar mogelijkheden om hun vaardigheden uit te breiden (vooral technische en technologische) zelfs als er geen duidelijke of onmiddellijke aanleiding toe is. Laat zien dat je uitdagingen wilt aangaan die voor persoonlijke groei zorgen en waar de werkgever iets aan heeft. Werk mee aan nieuwe projecten. Zo bouw je een gevarieerde reeks van vaardigheden en ervaringen op die je beter voorbereiden op de toekomst.
  2. Streef ernaar dagelijks te leren. De grote hoeveelheid nieuwe informatie die dagelijks verschijnt bijhouden is een formidabele uitdaging. Door permanente educatie in je dagelijkse routines op te nemen heb je een betere kans om bij te blijven.Spendeer minstens 15 minuten per dag aan het vergaren van branchekennis. Lees bijvoorbeeld een online magazine of een blog of participeer in een online discussie. Ook luisteren naar webinars, podcasts of audioboeken tijdens het woon-werkverkeer is een mogelijkheid om up to date te blijven.
  3. Mix je media. Gebruik niet alleen traditionele media, zoals kranten, radio en tv, voor informatievoorziening. Check blogs en functiegerelateerde Twitterfeeds om van het laatste nieuws op de hoogte te zijn. Abonneer je op LinkedIn Today voor dagelijks nieuws, aansluitend bij werkgerelateerde interesses.Door een bredere mediamix kom je in aanraking met meer en meer diverse ideeën, meningen en experts. Daarover kun je in gesprek gaan met managers en collega’s.
  4. Pauzeer regelmatig. Continu omgaan met verandering kan psychisch en lichamelijk uitputtend zijn. Er is altijd een nieuw project dat gisteren afgerond had moeten zijn of een crisis die onmiddellijk opgelost moet worden. Als je niet regelmatig pauzeert om te relaxen en reflecteren heb je geen energie meer om topprestaties te leveren op de langere termijn. Bouw dus rustmomenten in in de werkdag.

Wie een medewerker van de toekomst wil worden, een Generatie Flux’er, neemt bovenstaande vier tips ter harte en gaat ermee aan de slag. 

Dit artikel over de Generatie Flux is te vinden op de site van Forbes.

Meer Mediascan »

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Ik voel een nieuwe ziekte zijn intrede doen…. de flux-out (oftewel het nieuwe soort burn-out). Er is maar zoveel dat het gemiddeld menselijk brein aan kan helaas. Houdt U daar een beetje rekening mee? De flux-mensen bestaan bovendien allang, het zijn de toppers onder het bedrijfsleven. Door dit soort verwachtingen op de hele bevolking los te laten komen er nog meer mensen aan de kant te staan.