Het WK-schema als inspiratiebron voor een Talentenwiel

0

Het WK-wedstrijdschema prikkelde de fantasie van HR-blogger Steve Boese. Waarom niet een HR-variant maken? Je kunt een dergelijk schema maken met afdelingen, locaties, kerncompetencies, vaardigheden van (individuele) medewerkers, projecten of werknemersbeoordelingen.

In aanloop naar het WK Voetbal worden allerlei wedstrijdschema’s gemaakt. Het interactieve schema van Marca.com is echter een pareltje. Het schema kan vanuit verschillende dimensies worden bekeken. Als je bijvoorbeeld op Netherlands klikt krijg je de wedstrijden van het Nederlands Elftal naar datum, tijd en plaats. Maar je kunt het schema ook vanuit datum, plaats of groep benaderen. Alles verandert automatisch mee.

Het schema prikkelde de fantasie van HR-blogger Steve Boese. Waarom niet een HR-variant maken? Je kunt een dergelijk schema maken met afdelingen, locaties, kerncompetencies, vaardigheden van (individuele) medewerkers, projecten of werknemersbeoordelingen.

Een manager of projectleider kan dan via het wiel de juiste medewerker voor een openstaande vacature of een voor een project vinden. Voor medewerkers kunnen uitdagingen of carrièrepaden inzichtelijk gemaakt worden. Het Talentenwiel kan zelfs gebruikt worden voor het verbeteren van de interne communicatie. Nieuwe medewerkers krijgen via het Talentenwiel snel inzicht in de structuur van de organisatie. Er zijn vele toepassingen denkbaar.

Het Talentewiel lijkt een uistekende tool om het nuttige met het aangename te verenigen. Het is in ieder geval een tool die uitnodigt om te gebruiken.

Voor de creatieve visie van Steve Boese, klik hier

Meer mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.