Het trainen van medewerkers

1

Veel organisaties hebben moeite zich aan te passen aan aldoor veranderende marktomstandigheden. Organisaties kunnen daarmee omgaan door op een andere manier te kijken naar de wijze waarop door hun medewerkers wordt geleerd.

Joe Justice ging in 2008 deelnemen aan een wedstrijd om een betaalbare auto te maken die op de openbare weg mag rijden en die 100 kilometer rijdt op een liter benzine. De hoofdprijs, 10 miljoen dollar, inspireerde ook.

WIKISPEED

Aanvankelijk startte Justice alleen. Hij blogde en zette sociale media in om zijn successen, tegenslagen en ideeën met anderen te delen. Binnen korte tijd sloten 44 enthousiaste vrijwilligers, uit vier verschillende landen, zich bij hem aan. Team WIKISPEED was geboren.
Het team is flexibel en past zich voortdurend aan veranderende omstandigheden aan. Drie maanden na de start van het team werd een tiende prijs gewonnen met een werkend prototype. Tientallen andere inzendingen werden verslagen

Kennis uitbreiden

John Hagel en John Seely Brown zijn ervan overtuigd dat willen organisaties competitief blijven zij de kennis van hun medewerkers moeten uitbreiden. Medewerkers die sneller leren, verbeteren zich sneller. En medewerkers die zich sneller verbeteren, presteren beter.

Om dit voor elkaar te krijgen moeten organisaties de volgende vier principes van team WIKSPEED leren:

Zorg voor passievolle medewerkers

Hoeveel slimme mensen je ook hebt binnen je organisatie, er zijn er altijd meer búiten de organisatie.
Succes hangt in toenemende mate af van de vaardigheid om met anderen contact te leggen en gebruik tevmaken van de kennis en vaardigheden die die buitenstaanders meebrengen. Sociale media maken het gemakkelijk om andere, passievolle mensen te bereiken.

De nadruk moet liggen op passievolle mensen omdat zij enthousiast worden van uitdagingen. Zij zien die uitdagingen als een mogelijkheid om sneller te leren. Het is waarschijnlijker dat zij mensen kennen of kunnen identificeren die relevante kennis of ervaring hebben. Zo komen meer passievolle mensen bij elkaar die van elkaar kunnen en willen leren en zo problemen sneller kunnen oplossen.

Korte tijdsspanne

Bij traditionele projecten is een gedetailleerd uitgewerkt strategisch plan met een horizon van twee tot drie jaar geen uitzondering. Deze benadering zorgt echter voor inflexibiliteit en beperkt de mogelijkheid om te reageren op veranderende (markt-)omstandigheden. Het beperkt ook de mogelijkheid om een stap terug te doen en te reflecteren op wat is geleerd door trial and error. WIKISPEED werkt in een cyclus van 7 dagen. Na die 7 dagen wordt steeds geëvalueerd wat in de volgende cyclus beter kan. Bedrijven zullen niet met een dergelijke korte cyclus werken, maar kunnen wel expliciete doelstellingen bepalen en deze op zeer regelmatige basis evalueren.

Maak het project modulair

Als producten en processen streng gereguleerd zijn, is het moeilijk innovatief te zijn. Door het proces in stukjes op te delen en individuen toe te staan te experimenteren is er een grotere kans op een doorbraak voor het gehele project, zonder dat er kans is op ongewenste rimpeleffecten die het hele project raken. Bij team WIKISPEED werd de conventionele auto als uitgangspunt genomen. Ieder teamlid ging met een deel van die auto aan de slag, nieuwe opties testend en snel evaluerend.

Creëer mogelijkheden voor hands-on leren

Je kunt leren door het lezen van een boek, maar het verkrijgen van impliciete kennis die verworven wordt door eigen ervaringen is een veel krachtigere en effectievere manier van leren. Training en ontwikkeling in organisaties is typisch het volgen van een training of het bijwonen van een presentatie. De focus ligt dus niet op het zelf ervaren, het verkrijgen van impliciete kennis. Bij WIKISPEED werd juist uitsluitend hands-on geleerd. Door in paren te werken en regelmatige evaluatie werd kennis overgedragen.

WIKISPEED telt momenteel 150 vrijwilligers die grote successen hebben behaald. Zo hebben ze een zeer zuinige auto gebouwd die tentoongesteld werd op de grootste autoshows ter wereld (en te koop is voor 25.000 dollar). Door gebruik te maken van gratis software om samen te werken, zoals gebruik maken van een wiki, kunnen vrijwilligers snel kennis delen en ideeën uitwisselen.

Dit artikel over leren volgens het WIKISPEED-model is te lezen op de site van CNN.

 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Tonny van der Zanden op

    helemaal mee eens! Uit passie en drijfveren van medewerkers haal je de maximale productiviteit. Bij voorkeur in een kort tijdsbestek met ervaren mensen. Zij kennen het klappen van de zweep!!