Het creëren van een innovatieve cultuur gaat niet vanzelf

0

Om een innovatieve cultuur te krijgen moeten organisaties significante wijzigingen doorvoeren.

Verandering zou zelfs wel eens een inspanning van organisaties kunnen vergen waartoe zij niet bereid zijn. Maar om echt innovatief te zijn, is verandering echt noodzakelijk.

Wat moeten managers doen om een innovatieve cultuur te krijgen:

  • Het nemen van risico moet beloond worden. Ondernemerschap moet worden gestimuleerd. Medewerkers moeten gestimuleerd worden risico’s en initiatieven te nemen die verder gaan dan de traditionele organisatiegrenzen.
  • Het maken van fouten moet worden getolereerd. Bij het uitvinden van de gloeilamp stelde Edison dat hij eerst succesvol 1000 manieren vond hoe een gloeilamp niet werkt. Hij leerde van zijn fouten. Bovendien zijn vele briljante uitvindingen het gevolg van mislukte experimenten en uitvindingen. Denk maar aan de Post-it-velletjes en Viagra.
  • Communiceer openlijk. Publiceer over alle creatieve pogingen. Niet alleen over de successen, maar zeker ook over de mislukkingen, omdat daar belangrijke lessen uit getrokken kunnen worden. Vraag steeds om nieuwe ideeën en feedback.
  • Reageer op suggesties en ideeën. Breng het idee of de suggestie onder bij diegene die er iets mee kan. Publiceer vervolgens de suggestie, samen met wat ermee gedaan is. Er wordt een voorbeeld gegeven van een bedrijf dat deze ideeën rechtstreeks onder verantwoordelijkheid van de directie laat vallen. Op het moment dat medewerkers zien dat hun ideeën en suggesties serieus worden genomen, komen ze eerder met nieuwe ideeën en suggesties.
  • Managers moeten zich niet bedreigd voelen door het aannemen van medewerkers met meer kennis of talent. Een leider wordt zelf sterker als hij of zij zich met sterke en talentvolle medewerkers omringt. 
  • Meet. Zonder goede metingen kan een organisatie niet bepalen of de cultuur beweegt en of dat in de juiste richting is.

Het integreren van diverse, uitdagende ideeën op de werkvloer is een recept voor duurzaamheid.

Dit artikel van de hand van Susan Lesser verscheen op het blog TLNT
 

 

Meer Mediascan »

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.