Het bedrijf dat het (bijna) zonder e-mail doet

1

Vier jaar geleden waren de 90.000 medewerkers van IT-bedrijf Atos gemiddeld 15 tot 20 uur per week kwijt aan het lezen en versturen van e-mails naar elkaar. E-mail werd steeds meer een last. Dus kwam het management met het verzoek om voortaan niet meer te e-mailen, maar gebruik te gaan maken van het eigen sociale netwerk BlueKiwi.

Er zijn meerdere bedrijven die proberen de productiviteit te verhogen door gebruik te maken van een sociaal netwerk. Echter, Atos is het enige bedrijf dat e-mail min of meer in de ban heeft gedaan. Volgens het bedrijf is sinds 2011 het aantal interne e-mails met 70% verminderd, tot gemiddeld 6 berichten per persoon, per dag. De overschakeling naar een sociaal netwerk heeft ervoor gezorgd dat er anders gemanaged en samengewerkt wordt, aldus HR-directeur Mareine. Hoewel er geen bewijs is dat de “zero e-mail” campagne heeft bijgedragen aan de stijging van de operationele marge met 60%, stellen managers wel dat het de efficiency drastisch heeft verbeterd.

Binnen het sociale netwerk BlueKiwi kunnen medewerkers online groepen creëren waarbinnen zij informatie over bijvoorbeeld projecten kunnen uitwisselen en kunnen samenwerken. Ook biedt het de mogelijkheid om makkelijk documenten te delen en op te zoeken. Tevens is binnen het netwerk een helpdesk opgezet waar klantvragen worden beantwoordt. Toen collega’s nog via e-mail klantvragen oplosten duurde dat gemiddeld twee uur, nu nog maar 45 minuten.

Om een intern sociaal netwerk succesvol op te zetten is het noodzakelijk dat het door het management gedragen wordt en dat topmanagers er ook echt actief gebruik van maken. De CEO van Atos, Thierry Breton, zegt dat hij al jaren geen interne mail meer heeft verstuurd. Breton creëerde bij zijn managers een gevoel van urgentie. Het nieuwe bonussysteem beloont medewerkers die actief zijn op BlueKiwi.

Uiteraard wordt er wel voor gewaakt dat het sociale netwerk niet net zo’n storend gaat werken als de inbox eerder. Het sociale netwerk is een goed middel, maar kan zoals alle middelen, misbruikt worden.

Bron: Bloomberg

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie