Het aantal keuzes op een dag bepaalt je geluk

0

Zelf beslissen waar, wanneer en hoe je werkt is de nieuwe norm. Maar is al die vrijheid om te kiezen wel goed voor ons? Soms zijn routines nuttig.

Het probleem met keuzes

Mensen zijn niet goed in keuzes maken. We doen vaak maar wat. Dat probleem wordt nog verergerd door de enorme hoeveelheid informatie waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Volgens Maren Hogan worden we dagelijks geconfronteerd met 54.000 woorden, 443 minuten video, oftewel iedere dag 12 uur aan informatie. Steeds moeten we beslissen welke informatie nuttig is, terwijl we dagelijks ook nog eens zo’n 56 keer per dag gestoord worden en 2 uur daarvan nodig hebben om te herstellen. Dit heeft gevolgen voor de hoeveelheid werk die je kunt verzetten.

We profiteren helemaal niet zoveel van die enorme hoeveelheid informatie en keuzes als we denken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat hoe meer keuzes, hoe minder gelukkig, actief of tevreden we zijn. Ook op de werkvloer.

Routines

Meer keuzes is dus lang niet altijd beter. Natuurlijk is het soms prettig om wat opties te hebben, maar we moeten niet oneindig blijven kiezen. Regelmatig je routines veranderen maakt je minder productief. Dat geldt zelfs voor zoiets simpels als kledingkeuze. Vandaar dat sommige coaches en bijvoorbeeld Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, elke dag hetzelfde dragen.

Sommigen denken dat routines er alleen zijn voor saaie mensen en dat ze niet bijdragen aan plezier en creativiteit. Dat is een misvatting, aldus Hogan. Zelfs ’s werelds meest creatieve personen bouwen routines in in hun dagelijks bestaan om meer werk te kunnen verzetten.

Maak ruimte

Hoewel het verleidelijk is om zoveel mogelijk informatie te (blijven) verzamelen, heeft het iedere dag herhalen van dezelfde routines zo zijn voordelen. We moeten werken aan het verminderen van het aantal dingen dat we dagelijks doen en ruimte maken voor die zaken die er echt toe doen. Het geheugen verbetert ervan en de werksnelheid gaat omhoog.

Maak dus je eigen keuzes waar, wanneer en hoe je werk, maar overdrijf het niet, zo besluit Hogan.

 

Bron: Recruiter

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.