Helft werknemers heeft nooit contact met baas

0

De helft van de Nederlandse werknemers heeft nooit contact met zijn of haar hoogste baas. Ongeveer 27 procent zou de baas niet eens van gezicht herkennen.

Dit staat in het onderzoek Undercover Boss van onderzoeksbureau De Vos & Jansen, waarvan tv-zender Veronica zondag de resultaten naar buiten bracht.

Uit het online uitgevoerde onderzoek blijkt eveneens dat de helft van de werknemers het leuk vindt wanneer de allerhoogste baas een keer komt meewerken op de werkvloer, hoewel velen van de 788 ondervraagden vermoeden dat de baas die taken niet aan zou kunnen.

Veronica neemt vanaf dinsdag de proef op de som in de Nederlandse versie van Undercover Boss. In dit realityprogramma gaan directeuren van grote Nederlandse bedrijven incognito de vloer op om er zo achter te komen wat er echt speelt in hun organisatie.

Zo vermoedt 36 procent van de Nederlanders dat hun baas geen idee heeft wat er zich op de werkvloer afspeelt en denkt 48 procent dat de baas geen idee heeft waar de werknemers mee bezig zijn.

Het onderzoek wijst uit dat vrouwelijke bazen meer contact hebben met hun werknemers. Ook hebben werknemers het idee dat een vrouwelijke baas beter weet wat er op de werkvloer speelt dan een mannelijke manager. Vrouwelijke bazen wordt ook minder verweten te weinig op de werkvloer aanwezig te zijn. Zo vindt 48 procent van de werknemers met een mannelijke baas dat hij zijn gezicht te weinig laat zien, tegenover 19 procent van de werknemers onder vrouwelijke leiding.

Van de ondervraagde medewerkers heeft bovendien 30 procent er wel vertrouwen in als hun bazin hun werkzaamheden overneemt, terwijl slechts 20 procent van de medewerkers met een mannelijke baas gelooft dat hij het er goed van afbrengt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.