Helft jongeren doet vrijwilligerswerk

0

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 25 jaar heeft het afgelopen jaar vrijwilligerswerk gedaan. Dat blijkt uit CBS-onderzoek voor de Landelijke Jeugdmonitor dat woensdag werd uitgebracht.

De monitor meet in hoeverre jongeren participeren in de maatschappij. In het onderzoek komt naar voren dat mannen en vrouwen evenveel vrijwilligerswerk doen. Bijna de helft van de ondervraagden zette zich in 2014 minstens een keer in als vrijwilliger. Tussen mannen en vrouwen zit wel een verschil in de aard van die werkzaamheden. Jonge mannen zetten zich vaak in voor een sportvereniging (25 procent). Onder de jonge vrouwen ligt dat percentage met 17 procent beduidend lager.

In het onderzoek komt tevens naar voren dat de jongeren minder interesse in politiek hebben dan gemiddeld. 35 procent van de ondervraagden geeft aan hier interesse voor te hebben, terwijl dat percentage onder dertigers en veertigers op bijna 50 ligt.

Bron: ANP

Lees ook: Vrijwilligerswerk is goed voor gezondheid en werk

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.