Halsema stelt gedragscode behoorlijk bestuur op

0

Een onafhankelijke commissie onder leiding van Femke Halsema gaat aan de slag met een gedragscode voor behoorlijk bestuur in de semipublieke sector. De commissie gaat tevens het kabinet adviseren hoe de discussie over maatschappelijk verantwoord handelen in de sector op gang kan komen.

Vertrouwen
Een gebrek aan vertrouwen zou het functioneren in de semipublieke sector belemmeren. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Semipublieke organisaties, zoals de zorg, het onderwijs en woningbouwcorporaties, opereren op het snijvlak tussen overheid en bedrijfsleven. De organisaties functioneren vaak als bedrijf, maar worden (deels) gefinancierd met publieke middelen. Kamp schrijft: ‘ Het gedrag en de maatschappelijke verantwoording van bestuurders en toezichthouders behoeft permanente aandacht. Dat helpt het vertrouwen in de semipublieke sector te vergroten.’

Bron: Ministerie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.