Grote reorganisatie bij TomTom

0

Fabrikant van navigatieapparatuur TomTom gaat fors reorganiseren. Daarbij gaan 457 banen verloren, zo’n 10 procent van het totale personeelsbestand.

Het gaat om 255 gedwongen ontslagen waarvan circa de helft in Nederland. De rest van de banenreductie gebeurt via natuurlijk verloop. Dat liet TomTom donderdag weten.

De banen die verdwijnen zijn verspreid over verscheidene vestigingen in Nederland en andere delen van de wereld. De onderneming wil de operatie ,,zo snel mogelijk” afronden, aldus een woordvoerster. ,,Je moet denken in maanden”.

TomTom bevestigde de eerder afgegeven doelstelling voor een besparing van circa 50 miljoen euro in 2012. In verband met de reorganisatie neemt het bedrijf nog dit jaar een herstructureringslast van 14 miljoen euro.

De onderneming kondigde ook een verandering aan in de organisatie van de divisie Onderzoek en Ontwikkeling. De afdeling wordt onderverdeeld in tien productie-eenheden. De bedoeling is om een ,,meer flexibele en transparante organisatie met minder bestuurslagen” te krijgen, aldus de woordvoerster.

Klanten zullen al in 2012 het positieve effect van de veranderingen zien, beloofde topman Harold Goddijn. Zo zal onder meer het tempo van de introductie van nieuwe producten hoger komen te liggen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.