Groningen verlengt contract weigerambtenaren niet

0

Drie trouwambtenaren in de gemeente Groningen komen na hun tijdelijk contract op straat te staan, omdat ze weigeren homoseksuele stellen te trouwen. Dat heeft de gemeente Groningen donderdag laten weten.

De niet bij naam genoemde Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (Babs) kunnen niet worden ontslagen omdat ze weigeren. In de volksmond worden deze ambtenaren ‘weigerambtenaren’ genoemd.

‘Alle relatievormen’
De website van de gemeente Groningen geeft een overzicht van de trouwambtenaren. Op deze pagina wordt nadrukkelijk aangegeven dat de gemeente het uitgangspunt hanteert "dat buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand het huwelijk voltrekken van alle relatievormen."

Niet verlengen
Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de contracten van de drie weigerambtenaren niet te verlengen. Hun contract loopt 3 maart 2014 af.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.