Goed werkgeverschap: recht op reiskostenvergoeding na overplaatsing

0

Een werkneemster heeft contractueel geen recht op een reiskostenvergoeding als ze wordt overgeplaatst. Maar de rechter vindt dat de werkgever op basis van goed werkgeverschap haar toch de reiskostenvergoeding moet betalen.

 

De situatie

Een repromedewerkster heeft een beding in haar arbeidsovereenkomst dat ze bereid is tot regionale mobiliteit en inzetbaarheid en standplaatswijziging binnen een redelijke woon-werkafstand. Bij tijdelijke werkzaamheden op een andere standplaats heeft ze recht op maximaal 3 maanden vergoeding van de reistijd en  kosten. Bij een vaste standplaats wordt maximaal 30 kilometer per enkele reis vergoed voor woon-werkverkeer.
De werkneemster wordt verschillende keren tijdelijk op een andere standplaats ingezet en uiteindelijk wordt haar standplaats Almere, 86 kilometer van haar woonplaats. Omdat deze overplaatsing permanent is, krijgt ze  afgezien van de standaardvergoeding voor 30 kilometer per enkele reis  geen extra reiskosten- en reistijdvergoeding meer. Ze stapt naar de rechter omdat ze vindt dat het zelf betalen van 112 autokilometers per dag wel een erg grote belasting is op haar geringe salaris.

De vordering

In een kort geding vordert de werkneemster overplaatsing naar een andere vestiging en een reiskostenvergoeding voor alle kilometers. De kantonrechter wijst de vordering toe en de werkgever gaat in hoger beroep.

Het oordeel

Het hof oordeelt in het hoger beroep in het kort geding dat de werkneemster wel degelijk recht heeft op een reiskostenvergoeding. De overplaatsing had een bedrijfseconomische reden en dat ligt in de risicosfeer van de werkgever. Die had op zijn minst tijdelijk de nadelige gevolgen voor de werkneemster moeten verzachten. Het zijn niet alleen de reiskosten die zijn toegenomen, maar ook de reistijd. Het traject dat ze dagelijks moet afleggen is nogal filegevoelig. Het hof bekrachtigt het oordeel van de kantonrechter.

LJN BY9355
Hof Leeuwarden
Reiskostenvergoeding na overplaatsing
Hoger beroep kort geding
22 januari 2013

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.