Gevangenisdirecteur filmde personeel

0

Oud-directeur Ton Daans van de gevangenis in Tilburg heeft zijn personeel gefilmd zonder dat daar de vereiste toestemming voor was verleend.

Goed ingevoerde bronnen bevestigen dat dinsdag naar aanleiding van berichtgeving daarover in het Brabants Dagblad. De krant beschikt over een brief van de directeur van het Gevangeniswezen aan de ondernemingsraad en het personeel.

Daans stapte eerder dit jaar op nadat de ondernemingsraad van de gevangenis in Tilburg een brandbrief had gestuurd naar de regiodirectie van het gevangeniswezen.

Een onderzoek naar zijn functioneren is inmiddels afgerond. Of Daans zich ook schuldig heeft gemaakt aan onbeschoft, bedreigend en intimiderend gedrag tegen zijn medewerkers, is niet duidelijk geworden. Van de 25 onderzochte medewerkers zegt een deel dat de beschuldigingen kloppen. Een ander deel zegt van niet.

In de gevangenis in Tilburg zitten vooral Belgische gevangenen waar in België door ruimtegebrek geen plaats voor is.

Daans besloot eerder al niet terug te keren naar Tilburg. Daar is een interim-directeur aangesteld.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.