Geen werk, toch ruim 215.000 euro per jaar

3

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht moet de vertrokken zorgmanager Van den Berg uit Dordrecht jaarlijks ruim 215.000 euro betalen terwijl hij er niet meer werkt.

Dat is enkele tienduizenden euro’s boven de balkenendenorm.

Dat maakt het ziekenhuis vrijdag bekend nadat het AD een beroep had gedaan op de Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens (WOPT). De jaarlijkse betaling is onderdeel van een vertrekregeling die is gemaakt toen Van den Berg aankondigde vrijwillig te willen opstappen na een ruzie in de leiding van het ziekenhuis. Daar was hij secretaris van de medische staf. Hij vertrok er met ingang van 1 januari 2009.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

 1. Wat is het moraal van dit verhaal? Dit hoor en zie je zo vaak als het om directeuren/leden RvB gaat. Ruzie maken of bewust veroorzaken en dan met een riante regeling uit elkaar gaan. Dit geldt dus duidelijk niet voor gewone medewerkers. Die krijgen gewoon onstlag evt. op staande voet met als motivatie dat de arbeidsrelatie is verstoord. Een ruzie of meningsverschil al of niet met slaande deuren en krachttermen vormen de ingredienten voor de oplettende P&O-er om het dossier flink aan te zetten richting ontslag. Vaak krijg je dan ook geen ww omdat het ontslag aan jezelf te wijten is danwel dringend is geweest. Het is allang tijd om hard in te grijpen in het dit misselijk makend gedrag in de top van bedrijven.

 2. En maar klagen dat de zorg zoveel kost. Degenen die dit soort besluiten nemen, moeten er prive voor opdraaien. Dan laten ze het wel uit hun hoofd.

 3. Dat die man nog geld durft te vragen terwijl hij een van de oorzaken van het probleem is.
  Die man is een geldwolf in schaapskleren.
  Zo wil ik ook wel met een ruzie weg.
  Klassejustitie.
  In de top is het een Roversbende.
  Wie zijn al die klungels die zulke financiele vetrekregelingen verzinnen. Dan doen ze natuurlijk voor het geval ze zelf aan de beurt zijn.