Gebruik humor in vragenlijsten

1

In veel organisaties worden vragenlijsten ingezet om bijvoorbeeld de medewerkertevredenheid te meten. Het kost over het algemeen veel moeite om medewerkers die enquêtes te laten invullen.

Misschien moet er gewoon wat meer humor in, zodat het leuk wordt om aan het onderzoek deel te nemen.

Er zijn twee manieren om vragenlijsten op te leuken:

1. Het toevoegen van humoristische vragen aan de standaard vragenlijst:
Kies een aantal grappige vragen en zet ze tussen de serieuze vragen. Natuurlijk is het wel zaak dit zodanig te doen dat het de vragenlijst niet ‘goedkoop’ maakt of de resultaten beïnvloed. Hoe doe je dit?

  • Hanteer een 1 op 4 ratio. Vier serieuze vragen worden afgewisseld door een grappige.
  • Gebruik waar mogelijk grappige vragen die een relatie hebben met of geïnspireerd zijn op de serieuze vragen. Dit zorgt ervoor dat respondenten niet teveel worden afgeleid van het onderwerp. Kies anders voor grappige vragen die niet teveel denkwerk vergen.
  •  Gebruik geen beledigende of ‘op het randje’-vragen.

2. De standaardvragen op een humorvolle manier stellen:
De andere optie is het ‘opleuken’ van de serieuze vragen. Zo hou je focus op het onderwerp, maar op een manier dat respondenten meer betrokken blijven bij de vragenlijst. Dat doe je zo:

  • Voeg leuke antwoordcategorieën toe. Gebruik niet de standaardschaal 1 tm 5, maar probeer eens iets als Ha (1) tm Hahahahaha (5). Je bereikt nog steeds je doel, maar het is gewoon veel leuker invullen.
  • Gebruik lollige voorbeelden om aan te geven wat je bedoelt. Gebruik twee echte voorbeelden en één humoristische.
  • Geef grappige antwoordmogelijkheden. De laatste antwoordoptie van een vraag kan wat minder serieus zijn. Pas wel op: veel respondenten vinden het leuk om dit antwoord te kiezen. Doe het dus alleen bij vragen waar een serieus antwoord niet perse noodzakelijk is.

Ieder onderzoek is gebaat bij een zo hoog mogelijke respons. En dat kan worden bereikt doordat medewerkers lol hebben in het invullen van de enquête en zelfs uit gaan kijken naar het volgende onderzoek…

Het originele artikel, inclusief een link naar 50 vragen om iemand te leren kennen, is te vinden op het blog Humor that works.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Aschwin Wesselius op

    Humor is emotie en het is perfect logisch om ook die emotie te meten bij je doelgroep. Het brengt ook intelligentie over, relativering enz. Als je meer van je doelgroep wilt weten is humor van belang.