Games kunnen medewerkers betrokken houden

0

Spelelementen dringen overal in de maatschappij door, ook op de werkvloer. Wat kan HR hiermee?

Het spelen van games is een tijdverdrijf dat aan populariteit wint, gezien ook het succes van bijvoorbeeld Farmville en Mafia Wars. Bedrijven zien deze “gamification” als kans om hun producten en diensten te verkopen. Games vergroten de betrokkenheid aanzienlijk.

Nu wordt wereldwijd 100 miljoen dollar aan gamification-projecten uitgegeven. Naar verwachting zal dat in 2016 gegroeid zijn tot 2,8 miljard dollar.

Websites waarop spelletjes gespeeld kunnen worden of waarop je punten (of badges) kunt verdienen door het vervullen van opdrachten worden langer bezocht. Communities waar punten (of andere beloningen) verdiend kunnen worden als je als lid actiever bent, zijn succesvoller. Leden met veel punten genieten aanzien. Dat zijn bijvoorbeeld leden die andere leden helpen of vaak vragen beantwoorden.

Het verhogen van de betrokkenheid is natuurlijk ook voor werkgevers zeer interessant. Softwareleverancier SAP gelooft zelfs dat gaming elementen de organisatie in een community kunnen veranderen die drijft op betrokkenheid. IBM experimenteert al langer hiermee. Door saaie processen ‘te verpakken’ in games worden ze met meer plezier uitgevoerd.

De Amerikaanse verzekeraar Assurant experimenteert met het trainen en opleiden van medewerkers door middel van (serious) games. Er zijn vier modules om medewerkers te helpen aan te haken bij de nieuwe strategie gedurende een veranderingsproces. In de eerste module over strategie moeten medewerkers vragen beantwoorden terwijl hun directeur aan een parachute naar beneden komt. Bij elk fout antwoord wordt 1 van de parachute-touwen doorgeknipt.

Eerder werd al geschreven over game-based trainingen bij UPS waardoor meer medewerkers  slagen voor een toelatingstest.

Serious games bieden steeds meer mogelijkheden en kunnen dus voor meerdere doeleinden door HR ingezet worden.

Op ITbusinessedge kun je op veel van bovengenoemde voorbeelden doorklikken voor meer info.

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.