Game tegen agressie ambulancepersoneel

0

Waan jezelf in de meldkamer van de ambulancezorg en maak mee wat daar allemaal gebeurt. Het kan nu met een game, waarmee de overheid meer begrip wil kweken voor het werk van ambulancepersoneel.

Het is de bedoeling dat door de game minder mensen agressief reageren op deze hulpverleners.

Het zijn niet alleen ‘hooligans’ maar ook heel vaak gewone mensen die agressief zijn tegen ambulancepersoneel, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Het ministerie gaf subsidie aan de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord om het spel te maken, dat op de website www.ambulancecontrol.nl gespeeld kan worden.

Agressie komt vaak voort uit onbegrip, meldt Binnenlandse Zaken. Mensen die de game spelen, moeten de telefoon aannemen, uitvinden wat er aan de hand is en beslissen of ergens wel of niet een ambulance naartoe gestuurd moet worden. Ze moeten altijd mensen en materieel achter de hand houden voor levensbedreigende situaties. Op die manier leren mensen om te gaan met de beschikbare ambulances en personeel en hoe gevaarlijk het kan zijn om een ambulance voor niets op pad te sturen.

Rondom de jaarwisseling is er altijd extra aandacht voor agressie tegen hulpverleners. In de strijd daartegen is dinsdag de campagne Handen af van onze Hulpverleners begonnen, van de Stichting Ideële Reclame SIRE. SIRE wil het publiek erop wijzen dat ,,hulpverleners met respect behandeld moeten worden.”

Mensen die met oud en nieuw over de schreef gaan tegen hulpverleners, kunnen van het Openbaar Ministerie een strafeis tegemoet zien die 200 procent hoger is dan wat normaal in dit soort zaken wordt geëist.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.