Fysiotherapeute accepteerde erfenis ex-cliënt

1

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg heeft maandag een waarschuwing opgelegd aan een fysiotherapeute van een kliniek in Geleen.

Zij accepteerde een kleine erfenis accepteerde van een 87-jarige ex-cliënt. Het argument dat de behandelrelatie formeel was beëindigd toen de man zijn testament wijzigde, doet volgens het tuchtcollege niet ter zake omdat er sprake is van een beloning op korte termijn, aldus de uitspraak.

Vriendschap 
De fysiotherapeute zegt dat met de oude man een vriendschap was ontstaan. Omdat de man niet wilde dat zijn ex-echtgenoot iets kreeg uit de erfenis, liet hij aan de jonge vrouw zijn inboedel na.

Reputatieschade 
De zaak tegen de fysiotherapeute was aangespannen door haar voormalig werkgeefster. De kliniek zegt reputatieschade te lijden door haar optreden. De vrouw werd ontslagen. Het tuchtcollege bevestigt dat ze de praktijk, maar ook de hele beroepsgroep heeft geschaad.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. A.B. Reimerink op

    Hoe zit het met de directeur, die ( als tweede leg) met zijn secretaresse huwt, overlijdt en de secretaresse erft ?
    Wordt dit ook als onethisch en schadelijk voor het bedrijf gezien?