Filiaalmanagers AH to go voor de rechter wegens discriminatie

4

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag gaat drie filiaalmanagers van AH to go en een medewerkster van het Servex hoofdkantoor vervolgen voor discriminatie.

Servex exploiteert AH to go op treinstations. Een filiaalmanager van een Haagse vestiging van AH to go en twee managers van vestigingen in Amsterdam zouden bij het hoofdkantoor van Servex hebben aangegeven geen Marokkaanse Nederlanders in dienst te willen hebben. De medewerkster van de afdeling personeelszaken zou op dat verzoek zijn ingegaan.
 
De vier worden vervolgd voor discriminatie in de uitoefening van het beroep, aldus een woordvoerder van het OM. Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.
 
Servex wil niet reageren zo lang de zaak onder de rechter is.
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. Dat doet toch elk bedrijf ? (Alleen niet hardop zeggen). En gelijk hebben ze.

  2. Dit wordt volledig uit zijn verband gerukt. Er werken namelijk al heel veel Nederlandse Marokkanen in deze filialen en tig meer andere nationaliteiten. Dus van directe discriminatie is in die zin geen sprake. Het wordt vaker gezegd om toch een gemengd team te houden. Dit is juist positief! En juiste afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Dat iemand dit per ongeluk intern verkeerd verwoord wordt nu wel heel erg hoog opgenomen door het OM (vraag me af welke gefrustreerde man/vrouw daar niks beters te doen heeft…..)

  3. @pingel @PenOotje,
    Leuke namen trouwens en steekhoudende opmerkingen..

    Lastige casus. Niet slim geopereerd vanuit Servex. Discriminatie aan de poort kan en mag niet. Uiteraard heb ik wel enig begrip voor de gevoelens van het management van de organisatie. Daarnaast is het jammer dat het artikel en overige media aandacht eenzijdig is weergegeven. Ik had graag ook een reactie gehoord vanuit Servex. Wij (HRM-ers) kennen de praktijk en weten diep van binnen dat vooroordelen en ontwetendheid over en van andere culturen toch veel invloed hebben op onze beeldvorming. Uiteindelijk blijft het toch onze taak om talent en kwaliteiten te ontdekken bij kandidaten. Hierbij vooroordelen los te laten..

    Blijft lastig. Ik zou graag een reactie van de hr medewerker van Servex willen lezen.

  4. Typisch weer zo’n Nederlands kwestietje. Leuk om voor de buitenwacht de indruk te wekken dat men zo slagvaardig opereert als het z.g. weer eens om discriminatie gaat. Hebben ze bij het OM waar ze het altijd zo ontstellend druk hebben niet wat beters te doen. Laten ze zoiets dan uit laten zoeken door een andere overbodige organisatie zoals bv de Commissie gelijke behandeling, die er buitengewoon bedreven in is elkaar met dit soort onzin bezig te houden. (hetgeen uiteindelijk ook tot niets leidt. )