Eurocommissaris wil meer vrouwen in raden van commissarissen

1

Als het aan eurocommissartis Barnier ligt, nemen bedrijven in hun raad van commissarissen meer vrouwen op. Ook moeten er volgens hem meer commissarissen komen met een afwijkende beroepsachtergrond of nationaliteit.

Eurocommissaris Michel Barnier stelt dat voor in een dinsdag gepresenteerd discussiestuk. Hij denkt dat de raden van commissarissen beter functioneren als ze gevarieerder van samenstelling zijn. Wanneer er te veel commissarissen met eenzelfde achtergrond zijn, bevordert dat het ‘groepsdenken’. Dat kan volgens de eurocommissaris ‘desastreuze gevolgen’ hebben. Op dit moment bestaat bijvoorbeeld maar circa 10 procent van de raden van commissarissen uit vrouwen.

Barnier wacht de reacties op zijn nota af. Aan de hand daarvan beslist hij of hij met nieuwe regelgeving komt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wat Barnier stelt is baarlijke nonsens. Hij bewijst lippendienst aan de “female lobbyisten” die het hem, zodra hij in de competentieproblemen komt, in de toekomst nog moeilijk zouden kunnen maken. Er is geen enkel (wetenschappelijk) gefundeerd bewijs dat er sprake sprake is van een gevarieerder samenstelling in de RvC als er meer vrouwen in zitten en dat dat vervolgens iets zou opleveren. Het gaat in de RvC om competenties; ervaring en managementskills, en dat heeft helemaal niets te maken met M/V. Waar bemoeit die man zich eigenlijk mee. Hij kan zich beter richten op de eigen interne problematiek van de geldverslindende burocratie van het Eurocircus die vrijwel tot niets leidt en zelfs economische vooruitgang tegenwerkt.