ESF-subsidie stimuleert sociale innovatie

0

Met de introductie van de subsidieregeling ESF Actie E in 2008 zijn meer arbeidsorganisaties aandacht gaan schenken aan sociale innovatie.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de resultaten en effecten van de subsidieprojecten uit het eerste tijdvak in 2008. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Verschillende bedrijven zijn gestimuleerd of in staat gesteld om aan de slag te gaan met sociale innovatie. Sociaal innovatieve projecten vonden met behulp van de ESF-subsidie doorgang. Bij afronding van de projecten zijn implementatieplannen opgeleverd, die in negen van de tien gevallen hebben geleid tot uitvoering ervan.

De belangrijkste resultaten en effecten hiervan zijn:

  • meer afwisseling en verdieping in het werk.
  • een beter beeld of imago van de organisatie bij de werknemers.
  • het beter benutten van de competenties en vaardigheiden van de werknemers.

Het onderzoek heeft daarnaast een aantal positieve ervaringen (good practices) opgeleverd, die andere arbeidsorganisaties kunnen inspireren om ook aan de slag te gaan met sociale innovatie. De evaluatie geeft tot slot aanbevelingen om de uitvoering van de regeling te verbeteren.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.