Er zijn nog publieke innovatievouchers

0

Hoewel de private innovatievouchers voor dit jaar al zijn vergeven, kunnen mkb- en agrarische ondernemers nog wel publieke innovatievouchers aanvragen.

Deze innovatievouchers zijn onderverdeeld in twee soorten vouchers. De ondernemer kan kiezen voor een innovatievoucher ten behoeve van een kennisoverdrachtproject (kennisvoucher) of voor een innovatievoucher ten behoeve van octrooikosten (octrooivoucher). Daarnaast kunnen zij kiezen tussen grote (€ 7.500) en kleine innovatievouchers (€ 2.500). Bij de grote voucher moet de ondernemer eenderde deel zelf moet bijdragen.

Publieke kennisvouchers
Kennisvouchers kunnen worden ingezet voor specifieke kennisvragen bij publieke kennisinstellingen. Het doel van een kennisproject dient altijd te zijn om tot een verbetering te komen van product, proces of dienst. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om testen, een haalbaarheidstudie, marktonderzoeken of projecten waarbij het doel is om de organisatiestructuur te verbeteren. Kennisvouchers kunnen ook worden ingezet voor projecten die zich richten op een betere informatiestroom tussen productie en verkoopafdelingen of het nastreven van een procesverbetering door middel van ICT of internet.

Een innovatievoucher kan alleen besteed worden bij een organisatie die op de lijst met kennisinstellingen van SenterNovem staat.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.