Energiebedrijf moet alcohol- en drugsbeleid intrekken

0

Energiebedrijf Uniper trekt zijn alcohol- en drugsbeleid in. Het plan waarmee medische gegevens van werknemers worden verzameld, is in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) startte een onderzoek nadat zij vanuit werknemers hoorden over het alcohol- en drugscontrolebeleid. Uniper – tot 1 januari 2016 E.ON – wilde alcohol- en drugstesten inzetten om onveilige situaties te voorkomen. Daarbij zouden de uitkomsten van adem- en wangslijmtesten worden verwerkt. Werknemers werden geacht het beleid te ondertekenen. Wie niet mee wilde werken zou een gesprek met de leidinggevende krijgen en liep het risico op een andere positie te worden geplaatst, blijkt uit het onderzoeksrapport van de AP. Het bedrijf wilde ook drugshonden inzetten om te controleren of medewerkers drugs bij zich hadden.

Geen alcohol- en drugstesten

Een werkgever mag over het algemeen geen alcohol- en drugstesten inzetten waarbij medische gegevens van werknemers worden verwerkt. Er bestaan enkele uitzonderingsgronden, maar die gelden niet voor een situatie zoals bij Uniper oordeelt de AP. Hoewel de overtreding pas plaatsvindt op het moment dat er ook daadwerkelijk alcohol- en drugstests worden uitgevoerd, wordt een beleid opgesteld met als doel het te gebruiken. En daarmee is het beleid van het energiebedrijf in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Inzage in medicijngebruik

Ook wilde Uniper met het beleid inzage krijgen in het medicijngebruik van werknemers. Zo moesten werknemers hun leidinggevende informeren bij gebruik van medicijnen die het beoordelingsvermogen of de reactiesnelheid beïnvloeden. Dit is eveneens in strijd met de wet, oordeelt de AP. ‘Alleen de bedrijfsarts mag informatie over medicijngebruik verwerken in het kader van de begeleiding en re-integratie van zieke werknemers. Het moet daarbij wel gaan om werknemers die werkzaamheden uitvoeren waarbij gevaar voor de werknemer of omstanders kan ontstaan bij gebruik van deze medicijnen.’

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.