Eisers sociale werkplaatsen niet-ontvankelijk

0

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft 23 gemeentes en Cedris, de organisatie voor sociale werkplaatsen, donderdag niet-ontvankelijk verklaard na een kort geding van woensdag over bezuinigingen bij de werkplaatsen.

De gemeentes en Cedris wilden dat de Staat een korting van 158 miljoen euro terugdraait.

Reden nog onbekend
Waarom de gemeentes en Cedris niet-ontvankelijk zijn, is niet bekendgemaakt. Mogelijk zijn ze aan het verkeerde adres. De Staat zei woensdag dat het niet aan de voorzieningenrechter is, maar aan de bestuursrechter. Een toelichting van de rechtbank volgt vrijdag 22 juli.

Bezuiniging
De Staat bezuinigt 38 miljoen door de stijging van loonkosten niet te compenseren. Verder worden budgetten van WSW’ers gekort, waardoor de werkplaatsen jaarlijks nog eens 120 miljoen euro mislopen.

Klem
De gemeentes zeiden gisteren dat ze klem zitten. Werknemers dreigen met acties om cao-eisen kracht bij te zetten, maar het Rijk stelt niet het geld beschikbaar dat nodig is.

Lees ook: 
Gemeenten klem bij situatie rond WSW

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.