Een vis als huisdier? Dan ben je HR-professional

3

Vacaturebank CareerBuilder laat regelmatig onderzoek verrichten. Dit keer werden 2.300 werknemers gevraagd naar hun huisdieren. Er werd onder andere gekeken of er een verband is tussen huisdieren en carrièrepaden.

Enkele uitkomsten van het onderzoek:

 • Werknemers met honden hebben relatief vaak een hoge managementpositie
 • Kattenbezitters werken vaker als makelaar, machineoperator, begrafenisondernemer of laboratorium-technicus
 • Werknemers met vissen zijn vaker werkzaam als HR-professional…Overigens zijn ook financiële  professionals en professionals werkzaam in de transport echte visliefhebbers.

Deze uitkomsten zijn voor John Zappe aanleiding om de HR-professie nog eens kritisch tegen het licht te houden. Wat is het verband tussen HR en vissen?

Uiteindelijk daagt het hem. Het is een voedselketen. Honden zitten achter katten aan. Katten eten vis. En HR-managers streven vaak ‘a seat at the table’, een plaats in het management- of directieteam na. Volgens Zappe is dat mogelijk. Als maaltijd….

Lees hier Zappe’s ‘originele vertaling’ van de onderzoeksresultaten, inclusief verwijzing naar Catbert, figurerend in de strips van Dilbert.

 

 

 

 

 

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

 1. [Werknemers met vissen zijn vaker werkzaam als HR-professional. Overigens zijn ook financi?le professionals en professionals werkzaam in de transport echte visliefhebbers.]
  Waarbij ik als werknemer in sp? wel durf te stellen dat veel van de HR medewerkers waar ik mee heb moeten dealen, af en toe relaxed en zittend naast de vissenkom een echt boek zouden moeten lezen. Een tweede stelling zou kunnen zijn dat meerdere van de HR medewerkers eigenlijk taxichauffeurs en -chauffeuses waren, die vanwege het houden van een goudvis een leuke baan als HR medewerker kregen. Bij sommige treurige gevallen zou dit best eens de enige aanleiding geweest kunnen zijn. En een derde: financi?le experts ben ik in mijn avonturen om een fatsoenlijke baan te bemachtigen niet tegengekomen op een HR afdeling, behalve dan als het ging om hun eigen salaris. Daar gaat dan de vissen vergelijking weer niet op. Dat kan natuurlijk komen door de beperking van sommigen om mijn, door hard werken en veel leren verworven, vaardigheden als menselijk kapitaal te zien en dus als een (aan)winst voor het bedrijf.
  Ik moet er dus op letten of zij iets met vissen hebben… en affiniteit met het werken met menschen.
  Met dank voor de tip en een warme groet!

 2. Ik kan hieruit concluderen dat ik als HR professional door het bezitten van katten…..makelaar (commercieel en gericht ben op nieuwe kansen in de markt), machineoperator(in staat ben om met geautomatiseerde systemen te werken), begrafenisondernemer (medeleven en of emoties kan tonen cq. in bepaalde gevallen zakelijk kan blijven) of laboratorium-technicus (en ook nog een met wel onderzochte antwoorden kom)

  Nou,….. niet slecht denk ik