Eén cao voor ambulancesector

0

Na lang onderhandelen zijn werkgevers en vakbonden het eens geworden over een nieuwe cao voor de ambulancesector. De cao voegt de bestaande vier cao’s in de ambulancesector samen tot één nieuwe sectorcao.

Abvakabo FNV laat weten dat het niet eenvoudig was om de verschillende cao’s te versmelten tot één nieuwe cao.  Onder druk van de nieuwe Wet Ambulancezorg (WAz) was het echter van groot belang dat er één cao zou komen voor de hele sector.

Met de WAz zou namelijk ook marktwerking intreden in de ambulancezorg. Minister Klink (Volksgezondheid) was alleen bereid om een werkgarantie voor de huidige werknemers in de sector af te spreken als er één cao zou gelden voor alle werknemers.

De nieuwe cao is op 14 januari 2010 ondertekend en zal op 1 januari 2011 ingaan. Dit is ook de datum dat de nieuwe Wet Ambulancezorg in werking zal treden.

De eindejaarsuitkering wordt in drie stappen verhoogd van vijf procent naar 8,33 procent. Daarnaast zal het loon van de ambulancemedewerkers tweemaal structureel stijgen met 1 procent.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.