Drie zaken die HR kan leren van de detailhandel

0

De zeer succesvolle online schoenenwinkel Zappos wordt als voorbeeld voor HR genomen. HR kan iets leren van deze innovatieve, klantvriendelijke onderneming.

Tim Sackett neemt de principes in een artikel in Business Week over detailhandelaar Zappos (1,5 miljard omzet overigens) als voorbeeld voor HR-afdelingen. Succesvolle detailhandel draait om het controleren van de waardeketen.

En er zijn drie strategische operationele principes die door detailhandelaren worden gecontroleerd:

  1. Biedt een ervaring die klanten op een unieke manier verbindt aan het merk/de winkel, zodat klanten eraan ‘verslaafd raken’ (denk aan Apple of Starbucks).
  2. De vaardigheid om klanten te bereiken wanneer, waar, hoe en hoe vaak zij dat willen en dat dan eerder dan de concurrentie.
  3. Complete controle hebben over de waardeketen, van ruwe materialen en ontwerp tot sales en consumptie

Wat kan HR hier – ongeacht de omvang of het budget van de organisatie – van leren?

  • HR is, net zoals in de detailhandel, geen sprake van een proces van A tot Z of van start tot finish. Het is een eeuwig voortdurende cirkel. HR zorgt voor de werving en selectie van medewerkers, ontwikkelt, behoud, promoot/ontslaat deze en neemt weer nieuwe mensen aan. 
  • HR-afdelingen hebben maximale controle over hun processen. En alleen zo kun je unieke ervaringen verzorgen. Bedenk wel dat controle niet betekent “controlerend”.  Denk eerder in termen van samenwerking dan in termen van eigenaarschap.
  • Zorg voor een unieke sollicitatie- en werk-ervaring. Op deze wijze praten (potentiële) medewerkers over je en willen anderen graag bij je werken of bij je blijven.
  • Ontwerp geen processen die werken voor jou. Bouw processen die werken voor diegenen die je wilt hebben of die jij steunt.

Een klantgerichte benadering van HR leidt tot ‘a great place to work’!

Het artikel van Tim Sackett is te vinden op het blog Fistful of Talent

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.