Diversiteit op Sint Maarten

0

Het mooie aan Sint Maarten is de grote culturele diversiteit. Op het eiland wonen en werken mensen van zo’ n negentig verschillende nationaliteiten, afkomstig uit diverse Caribische eilanden en Europa.

Ons P&O-team is ook divers met collega’s uit Sint Maarten, Curaçao, Aruba, Suriname en Nederland. Je hoort ons al pratend regelmatig switchen van Engels naar Nederlands en naar Papiamento, zowel met elkaar als in gesprekken met andere collega’s binnen de organisatie.

Werken bij de overheid van Sint Maarten is enorm boeiend. Het is een organisatie in ontwikkeling, die regelmatig worstelt met de gevolgen en verantwoordelijkheden die de nieuwe status met zich meebrengt en die een sterke politieke invloed kent. Dat betekent zoeken naar taken en rollen van de diverse afdelingen, ook van de afdeling P&O.

Ons team is relatief jong. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de eigen kwaliteit door onder meer teambuilding, trainingen, intervisie en het vergroten van onze kennis van wet- en regelgeving.

Dit jaar willen we onze werkprocessen gaan beschrijven, het personeelsinformatiesysteem implementeren en de personeelsdossiers gaan digitaliseren. 

Femke Verburgh is personeelsadviseur bij de Overheid op Sint Maarten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.