Discriminatie bij vinden stage

0

Allochtonen in Nederland lopen niet alleen tegen discriminatie aan bij het zoeken van een baan, maar ook wanneer zij op zoek zijn naar een stageplaats. Zo moeten allochtone studenten vaker solliciteren voordat zij een stageplek vinden en krijgen ze minder stagevergoeding dan autochtone studenten.

Dit blijkt uit cijfers uit de Nationale Stage Monitor, die vandaag wordt gepresenteerd. ‘Het is spijtig om te merken dat de naam die je draagt en hoe je eruit ziet zelfs in 2015 nog van invloed is’, zegt Laurens Simonse, directeur van stagebemiddelingsorganisatie StudentenBureau, in Metro.

Van de Nederlandse studenten moet 38 procent meer dan zes keer solliciteren voordat zij worden aangenomen voor een stage. Onder allochtone studenten ligt dit aantal hoger, gemiddeld 52 procent moet vaker dan zes keer solliciteren om een stage te bemachtingen. Wanneer zij eenmaal een stage hebben gevonden, verdienen zij gemiddeld 14 euro minder voor hun werkzaamheden dan hun Nederlandse medestudenten. Ook tussen mannen en vrouwen zit een groot verschil; mannen verdienen gemiddeld 76 euro meer voor hun stagewerkzaamheden dan vrouwelijke studenten.

Wie tegen discriminatie op de werkvloer aan loopt, kan naar het College voor de Rechten van de Mens. Deze commissie doet onderzoek naar de zaak en geeft vervolgens een oordeel. Dit oordeel heeft geen juridische status, heeft in de praktijk wel degelijk een positief effect.
In 2014 werd het College bijna 500 keer om een oordeel gevraagd. In meer dan de helft van de gevallen ging het over discriminatie op de werkvloer, schreef mr. Ingrid Kooijman eerder.

 

Lees ook: Werkstraf voor discriminatie op de werkvloer en Bedrijven passen beleid aan na oordeel over discriminatie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.