Directeur Huis & Erf krijgt ton bij ontslag

0

Directeur André Phiferons van woningcorporatie Huis & Erf met 3500 woningen in Schijndel en Sint-Michielsgestel mag worden ontslagen tegen een vergoeding van 100.000 euro.

De kantonrechter in Den Bosch heeft dat bepaald omdat er een ‘zeer ernstig verstoorde verstandhouding’ met de Raad van Toezicht was ontstaan.

Vooral vanwege wantrouwen over de beloning van de directeur (125.000 euro per jaar) liet de Raad van Toezicht vorig jaar een forensisch onderzoek uitvoeren. Het onderzoek naar zijn salaris leverde geen onregelmatigheden op. Wel werd duidelijk dat de directeur te weinig meebetaalde aan zijn leaseauto, zonder toestemming en tegen de regels in zijn dochter in dienst nam en de schijn van belangenverstrengeling wekte door bijzonder veel personeel te huren van het bedrijf waar zijn vrouw werkt.

De kantonrechter oordeelt dat de overtredingen onvoldoende ernstig zijn om de directeur te ontslaan, mede omdat de Raad van Toezicht lange tijd niet doortastend heeft opgetreden. Maar omdat er geen vruchtbare samenwerking meer mogelijk is, mag Phiferons toch ontslagen worden, aldus de uitspraak.

Meer jurisprudentie »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.