Dienstjaren tellen niet mee na afgeblazen fusie

0

Een werknemer maakt aanspraak op het meetellen van de dienstjaren bij zijn voormalig werkgever. De kantonrechter wijst deze vordering af maar stelt wel dat de werkgever verwachtingen heeft gewekt. Dit wordt verwerkt in de ontslagvergoeding.

De situatie

Een teamleider is sinds 2005 in dienst van De Key. Daarvoor was hij sinds 1984 in dienst bij Het Oosten. In 2005 waren de twee werkgevers in onderhandeling over een fusie, die uiteindelijk is afgeblazen. In 2009 wordt er door De Key, in overleg met de werknemer, gezocht naar mogelijkheden van detachering. De werknemer heeft volgens de werkgever problemen met gezag en heeft leidinggevende ambities die niet binnen het bedrijf zijn te realiseren. Er wordt een plek gevonden, de werknemer is erg enthousiast maar een dag later ziet hij er toch van af. Hij heeft collega’s en relaties verteld dat hij er uit werd gewerkt. Volgens de werkgever heeft hij  bewust op aangestuurd op een conflict. De werknemer wil dat er bij de berekening van de ontslagvergoeding rekening wordt gehouden met zijn dienstjaren vanaf 1984. Op zijn loonstroken is, vooruitlopend op de fusie, deze datum als indiensttredingsdatum vermeld en in het bedrijf is zijn 25-jarig jubileum gevierd.

De vordering

De werkgever heeft het vertrouwen ind e werknemer verloren en verzoekt om ontbinding. De werknemer wil dat de dienstjaren vanaf 1984 meetellen en als dat niet kan, dan wil hij een vergoeding met correctiefactor van C=3.

Het oordeel

De kantonrechter oordeelt dat er inderdaad sprake is van de vertrouwensbreuk die voornamelijk aan de werknemer te wijten is.  De werkgever heeft met de werknemer overlegt over een detachering en de werknemer heeft die definitief afgeblazen. Zelfs al zou zijn leidinggevende gezegd hebben dat hij hem liever kwijt dan rijk was, dan was het nog steeds de eigen keus van de werknemer om de detachering af te blazen.  De werkgever heeft niet toegezegd dat de dienstjaren zouden meetellen maar er is wel een bepaalde verwachting gewekt door de werkgever. Daar mag wel iets tegenover staan, maar niet alle 22 dienstjaren. De werknemer krijgt een vergoeding van € 20.000 mee. Dat komt neer op ongeveer C=1,3.

LJN BL1121
Kantonrechter Amsterdam
Verzoek tot ontbinding
Eerste aanleg
09 november 2009

Door mr. Ingrid Kooijman

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.