Derde werkgevers werkt met Wajong’er of WSW’er

0

Ruim 35 procent van de ondernemers heeft medewerkers in dienst die afkomstig zijn uit de sociale werkvoorziening (WSW), de bijstand of de Wajong.

Van de werkgevers die op dit punt achterblijven, verwacht ruim een kwart binnen vijf jaar met arbeidsgehandicapten te gaan werken.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 400 werkgevers in opdracht van Cedris, de brancheorganisatie van de sociale werkvoorzieningsbedrijven. De resultaten zijn vrijdag overhandigd aan staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken.

Cedris wil net als het kabinet dat mensen die onder de nieuwe wet Werken naar Vermogen komen te vallen, zoveel mogelijk aan de slag gaan bij een gewone werkgever. ,,Uit het onderzoek blijkt dat veel werkgevers best bereid zijn deze mensen een kans te geven, maar dat het hen geen kopzorgen moet opleveren”, zei Cedris-voorzitter Joan Leemhuis.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.