Den Haag sluit zich aan bij homonetwerk

0

De gemeente Den Haag gaat zich aansluiten bij het Company Pride Platform (CPP), een internationaal netwerk van grote bedrijven die zich inzetten voor homo-emancipatie op de werkvloer.

Dat blijkt uit antwoorden die het college donderdag aan de VVD-fractie in de gemeenteraad heeft gestuurd. De liberalen hadden het Haagse college gevraagd of de gemeente zich niet zou moeten aansluiten bij het Company Pride Platform, dat gevestigd is in Amsterdam.

,,Wij zullen in overleg bezien hoe een en ander kan worden ingevoerd’’, schrijft het college. Een woordvoerder van het Company Pride Platform bevestigde donderdagavond dat Den Haag de eerste Nederlandse gemeente is die zich aansluit bij het netwerk.

Diverse grote, internationaal opererende bedrijven hebben zich al publiekelijk uitgesproken voor homo-emancipatie op de werkvloer door zich aan te sluiten bij het CPP, zoals Shell, KPN, TNT, ABN Amro, Philips, IBM en Achmea. Ook de ministeries van Defensie en Justitie hebben zich aangesloten bij het netwerk. In totaal zijn op dit moment zeventien bedrijven lid van het CPP.

Homobelangenorganisatie COC reageert zeer verheugd op het voornemen van de gemeente Den Haag. ,,Uit onderzoek blijkt dat veel homoseksuele mannen en vrouwen zich op hun werk nog steeds onprettig behandeld voelen vanwege hun geaardheid’’, stelt een zegsman. ,,Het is heel goed dat een grote stad als Den Haag zich nu ook actief gaat inspannen om daar een einde aan te maken.’’

Het COC roept andere steden op het voorbeeld van de hofstad te volgen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.