Delta Lloyd vereenvoudigt organisatie

0

Delta Lloyd gaat zijn strategie aanscherpen en zijn structuur aanzienlijk vereenvoudigen.

Dat maakte de verzekeraar donderdag bekend bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers, die onder verwachting uitkwamen.

Klanten vragen volgens bestuursvoorzitter Niek Hoek om meer eenvoud en transparantie, zo gaf hij tijdens een telefonische toelichting als reden voor de versimpeling. De aanpassing zal volgens de bestuurder geen gedwongen ontslagen kosten, hij rekent op een natuurlijk verloop.

Delta Lloyd gaat onder andere het aantal stafafdelingen op groepsniveau terugbrengen naar zeven, van de huidige dertien afdelingen. Het aantal directeuren zal daarbij verminderd worden van 52 naar 32, per januari 2011.

Een vereenvoudigde organisatie en een minder complex assortiment aan producten en diensten brengen ook lagere kosten met zich mee, zo geeft Delta Lloyd aan. ,,Dat is ook noodzakelijk door de lagere marges en de toenemende prijsdruk”, aldus Hoek.

De doelstelling van de vereenvoudiging is om in 2012 de operationele kosten met 25 procent te hebben verlaagd ten opzichte van 2008 (1,1 miljard euro). Dit betekent dat er in de periode 2011-2012 een besparing van ten minste 100 miljoen euro moet worden gerealiseerd.

Daarbij zullen de operationele kosten in 2011 lager uitkomen dan 900 miljoen euro en in 2012 lager dan 850 miljoen euro.

Delta Lloyd realiseerde in de eerste helft van 2010 een netto operationeel resultaat, de basis voor het dividend, van 167 miljoen euro, waar analisten vooraf rekenden op een resultaat van 180 miljoen euro. Het interimdividend bedraagt 0,40 euro per aandeel. De premie-inkomsten stegen in de verslagperiode tot 2.892 miljoen euro, op autonome basis een toename van 5 procent.

Delta Lloyd werd in november vorig jaar voor een deel naar de Amsterdamse beurs gebracht door de Britse moedermaatschappij Aviva.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.