Defensiepersoneel: vertrouwen in minister weg

0

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie moet als politiek leider ‘ investeren in de vertrouwensband met haar personeel’ . Dat schrijft voorzitter Harm de Jong van de Werkgroep Defensiebeleid in een opinieartikel in dagblad Trouw.

De generaal-majoor bekritiseert de bezuinigingen bij het ministerie. ‘ De wijze waarop invulling gegeven wordt aan de bezuinigingen getuigt van weinig visie’ , schrijft hij. ‘ Het is gewoon strepen tot de boekhouder tevreden is gesteld zonder je al te veel af te vragen in hoeverre je nu nog de gewenste samenhang in je krijgsmacht overeind kan houden.’

Personeel loopt weg

Volgens De Jong hoeft de minister geen moeite te doen om personeel te laten afvloeien, omdat ‘ het personeel het voor gezien houdt en vanzelf wegloopt’ .
De Jong hekelt dat Defensie het nieuwe marineschip Zr. Ms. Karel Doorman en de gloednieuwe pantservoertuigen CV90 in de verkoop doet. ‘ Het op deze wijze van de hand doen van systemen, en dus het laten verdampen van overheidsgeld, laat zien dat opeenvolgende kabinetten Defensie als een bezuinigingspost beschouwen.’
Het is ongebruikelijk dat officieren van de krijgsmacht zich openlijk tegen de minister keren.

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.