De waarde van dankjewel

2

Dagelijks krijgen we vele vragen en verzoeken. Dat varieert van  Hoe zit mijn pensioenregeling in elkaar? tot  Jij bent toch een expert op het gebied van de iPhone? Kun je me helpen? En over het algemeen wordt de vraag of het verzoek beantwoord of ingewilligd.

En dan is het wel lekker als er dankjewel gezegd wordt. Gebeurt dit niet, dan heeft dat gevolgen voor de bereidwilligheid in de toekomst vragen te beantwoorden. Andersom verhoogt een dankjewel de bereidheid om in de toekomst te helpen met 100%, zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit.

Dankjewel zeggen, maar ook medewerkers laten blijken dat hun werk en inspanningen gezien en gewaardeerd worden heeft een grote positieve impact op mensen. Aan die positieve terugkoppeling ontbreekt het nogal eens. Te vaak denken managers “daar worden ze toch voor betaald”. Medewerkers die bedankt worden zijn (mentaal) gezonder, kunnen beter tegen stress en onderhouden meer sociale contacten. Door dankjewel te zeggen tegen medewerkers laat de manager blijken dat de bijdrage van die medewerker van waarde is. Daarnaast worden banden binnen teams opgebouwd en versterkt op het moment dat medewerkers elkaar bedanken.

Dankjewel voor jullie aandacht…

Lees het originele artikel The Value of “Thank You” op het blog Compensation Café.

Meer Mediascan » 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Precies! Dit roep ik al jaren, jammer dat er zo weinig waardering is voor de grootste asset die een bedrijf heeft: de werknemer. Het wordt tijd dat hierin een mentaliteits-verandering plaats vindt. Bedankt voor het bevestigen van mijn inzicht.

  2. Ik vind het maar onzin! Het heeft geen enkele toegevoegde waarde om ‘Dankjewel’ te zeggen. Ik ga er niet beter van presteren of gemotiveerder werken als ik word bedankt door mijn leidinggevende! Ik word er ten slotte voor betaald om te werken..