De sleutel tot gelukkigere medewerkers

1

Een betere baas zorgt voor productievere en meer tevreden medewerkers. Dat lijkt logisch. Echter, er was nog weinig wetenschappelijk onderzoek naar verricht. De wetenschappers Benjamin Artz, Amanda Goodall en Andrew Oswald willen hier verandering in brengen.

De wetenschappers hebben hun bevindingen vastgelegd in de publicatie Boss Competence and Worker Well-being

De factor die de meeste invloed heeft op het welzijn van medewerkers is de bekwaamheid van de baas. De onderzoekers vroegen medewerkers “Kan jouw baas je werk overnemen als je er niet bent?” en “Is de baas goed in zijn werk?”

Als de antwoorden op deze vragen werden vergeleken met de medewerkertevredenheid bleek dat medewerkers die aangeven dat hun baas hun werk kan overnemen vier keer meer tevreden zijn dan medewerkers die aangeven dat hun baas hun werk niet kan overnemen.

Natuurlijk is het, zo geeft ex-HR Manager Suzanne Lucas aan, niet de bedoeling dat de CEO computers gaat repareren, de administratie doet of een acquisitietelefoontje pleegt. Er is niet een persoon te vinden die dat allemaal kan.

Maar, zo geeft Lucas aan, de relatie tussen het welzijn van medewerkers en de bekwaamheden van de baas is zo sterk dat in ieder geval lijnmanagers in staat moeten zijn het werk van hun medewerkers over te nemen. Sterker nog, ze moeten er niet alleen toe in staat zijn, ze moeten het ook echt willen doen als het nodig is.

Het vuile werk opknappen
Vaak laat de baas ‘het vuile werk’ over aan zijn of haar medewerkers. Die moeten de problemen maar oplossen. Echter, als de baas bereid zou zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken, echt werk te verzetten, verkrijgt hij of zij het respect van medewerkers. Beter nog, de medewerkertevredenheid stijgt er significant door.

Medewerkers die tevreden zijn met hun baan werken harder. Hebben meer over voor hun werkgever. Het advies van Lucas: Manager zorg ervoor dat je het werk van je medewerkers over kunt nemen.

Bron:cbsnews.com

Meer weten over de sleutel naar productievere werknemers? Bezoek het Opleiding & Ontwikkeling congres 2015

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wilga Janssen op

    ‘De leidinggevende moet het werk van de medewerker over kunnen|willen nemen’ is het advies. De ziekenhuismanager moet de dokter kunnen vervangen? Of de verpleegster? Veel professionals doen juist hoog gespecialiseerd werk dat niet zomaar is over te nemen. Persoonlijke aandacht, interesse voor het werk, de organisatie er om heen zo inrichten dat de professional zijn werk goed kan doen, de professional steunen en helpen bij ontwikkel/leer vragen etc. etc.. Dat lijken me de taken van de leidinggevende… En dat goed doen, is ook een vak…