De Nieuwe Lichting moet nog leren werken

3

De Nieuwe Lichting, de nieuwste generatie medewerkers op de arbeidsmarkt, is vrij behoudend op het gebied van werken en solliciteren. Nog wel.

Uitzendbureau Studentalent heeft een onderzoek gedaan naar De Nieuwe Lichting. Dit zijn studenten en starters op de arbeidsmarkt, grofweg geboren tussen 1985 en 2000.

In het onderzoek wordt aandacht besteed aan de mening van De Nieuwe Lichting op het gebied van arbeidsmarkt, sociale media, Het Nieuwe Werken en recruitmentsites.

Natuurlijk is deze generatie 100% online. Sociale media kennen geen geheimen voor deze generatie. Maar solliciteren doet deze generatie liever op traditionelere wijze door middel van het sturen van een e-mail met het cv in bijlage. Op de site van een potentiële werkgever willen ze, naast vacatures, vooral terugzien wat de missie en de visie van het betreffende bedrijf zijn. Filmpjes en social media-activiteiten spelen een ondergeschikte rol

Ook Het Nieuwe Werken kan nog op weinig enthousiasme rekenen van deze nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Studenten en starters vinden leuke collega’s, een goede sfeer, opleiding en ontwikkeling veel belangrijker dan plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Het onderzoek levert een interessant dossier op over de generatie die nu beschikbaar is of dat binnenkort komt voor de arbeidsmarkt. 

Maar wie echt wil aansluiten bij deze generatie bekijkt natuurlijk het bijbehorende filmpje, dat de onderzoeksresultaten in vogelvlucht toont.

 

Het onderzoek concludeert: “Deze generatie is vrij traditioneel. Logisch, want ze moeten nog leren werken!”

Bekijk het filmpje hier

Meer Mediascan »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

 1. Zit een gigantische fout in je film,
  de nieuwe lichting is ’85-2000 en niet ’75-2000,

  ai!

  zorgvuldigheid is een van de belangrijkste competenties om succesvol te kunnen zijn…

  Scs!
  Erik

 2. Angelique op

  Er bestaat geen eenduidige indeling van generaties en daarbij is De nieuwe lichting geen generatie-indeling, het is een eigen typering van twee generaties, gen Y en gen Einstein die grofweg die de genoemde periode zijn geboren. In het boekje en onderzoek staat dit zorgvuldig beschreven 🙂