De netwerkprofessional

0

Ben ik een goed voorbeeld van iemand die een goede netwerkprofessional zou (kunnen) zijn? Mijn loopbaan kenmerkt zich door vele grote en kleinere overstappen in beroepen en in functies. Ooit banjerde ik in witte outfit door het ziekenhuis.

Ik zie mijzelf graag als flexibel en gestimuleerd door nieuwe plannen, samenwerkingsvormen en perspectieven. Thuis beheer ik dan ook een bonte verzameling van eigen visitekaartjes. Toch kan ik bovenstaande vraag niet volmondig met ‘ ja’ beantwoorden. Een netwerkeconomie met netwerkorganisaties wordt wel gezien als hét antwoord op de huidige economische crises en een manier om het hoofd te kunnen bieden aan het tempo waarin ontwikkelingen zich, onder invloed van internet en de opkomst van nieuwe economieën, momenteel voordoen.

Ook in deze editie van P&Oactueel laten we ervaringsdeskundigen vertellen over hoe bevrijdend en effectief netwerkorganisaties kunnen uitpakken voor zowel organisaties zelf als hun interne en externe medewerkers. Enthousiast haakt de netwerkprofessional aan bij nieuwe projecten, waar hij op zijn sterkste punten wordt ingezet. Heel graag zie ik netwerkorganisaties slagen. Mogelijkheden tot zelfontplooiing, regie over eigen werk, nieuwe uitdagingen aansluitend op je eigen kracht; ik onderschrijf het allemaal van harte als ultieme drijfveren voor een gelukkige loopbaan. En dat daarmee de kans groot is dat het allemaal ook nog eens in persoonlijke en fi nanciële termen gewaardeerd wordt, geloof ik.

De afgelopen vijftien jaar gingen er bij mij ruim vijftien verschillende visitekaartjes naar de drukker. Twee derde daarvan kende overigens het logo van dezelfde uitgeverij. Waarmee ik maar wil zeggen: ruimte in je hoofd voor een nieuwe manier van werken is er vooral wanneer deze ruimte niet al te zeer wordt ingenomen door zorgen over een onzekere toekomst. Waarvan akte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Yolanda Stil

Yolanda Stil was hoofdredacteur van XpertHR Actueel. Sinds 2017 is zij niet meer werkzaam voor XpertHR Actueel. Haar hoofdredactionele commentaren zijn nog wel terug te lezen.

Reageer