De meest spraakmakende whitepapers

0

We zitten midden in het heerlijke voorjaar! Tijd om weer eens lekker gemotiveerd te lezen. Hierbij de meest spraakmakende whitepapers voor u op een rij. 

1. Whitepaper – WAB oproepovereenkomst

Met de wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert er één en ander in de regelgeving rondom oproepkrachten. In deze whitepaper bespreekt arbeidsrechtjurist Edith van Schie wat de regering wil aanpassen aan de oproepovereenkomst.

Download de whitepaper

 

2. Whitepaper – Wet arbeidsmarkt in balans

De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) bevat een pakket aan maatregelen dat de verschillen tussen vast en flexwerk moet verkleinen. In deze whitepaper zet arbeidsrechtjurist Edith van Schie alvast de belangrijkste voorstellen uit deze nieuwe arbeidswet voor u op een rij.

Download de whitepaper

 

3. Whitepaper – Werken aan Duurzame Inzetbaarheid

Niet alle organisaties kiezen ervoor proactief met duurzame inzetbaarheid (DI) om te gaan en andere slagen er niet in om dit succesvol vorm te geven. In deze whitepaper leest u de ingrediënten voor een proactief duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

Download de whitepaper

 

4. Whitepaper – Transitievergoeding

In deze whitepaper leest u alle informatie over de transitievergoeding. Wanneer is de vergoeding verschuldigd? En wanneer niet? Hoe hoog is de vergoeding? En welke uitzonderingen zijn er?

Download de whitepaper

 

5. Whitepaper – Geboorteverlof en andere verlofsoorten voor partner

Als de partner van een medewerk(st)er van een kindje bevalt, dan zijn er diverse soorten verlof voor deze medewerk(st)er. Denk aan calamiteitenverlof, geboorteverlof en ouderschapsverlof. In deze whitepaper bespreekt arbeidsrechtjurist Edith van Schie de verschillende verlofsoorten met daarbij de aandachtspunten.

Download de whitepaper

 

6. Whitepaper – de arbeidsrechtelijke gevaren van het nieuwe beoordelen

Steeds meer HR-strategen pleiten voor afschaffing van het jaarlijkse functioneringsgesprek. In deze whitepaper behandelt mr. Edith van Schie de belangrijkste punten voor het beoordelingssysteem.

Download de whitepaper

 


  • Bent u een jaar later nog AVG-proof? Zijn er veel voorkomende privacy-knelpunten? En hoe voorkomt u risico’s? Advocate Steffie Schepers helpt u met het opfrissen van de hoofdzaken tijdens het XpertHR College!

    Meld u aan

     

     

Lees meer over:

Over Auteur

Sacha Luijkx is redacteur bij XpertHR Actueel. Met haar perfectionistische en pro-diversiteitsblik voorziet zij u van alles wat u moet weten rondom HR.