De impact van plezier op verloop en productiviteit

0

Plezier in werk is belangrijk, zo wordt steeds vaker geroepen. Uit onderzoek blijkt echter dat leuke activiteiten op kantoor ook zo hun neveneffecten kunnen hebben.

Medewerkers moeten plezier hebben in en op hun werk, zo is de gedachte van steeds meer organisaties volgens Oliver Burkeman. Organisaties stellen zelfs medewerkers aan als Chief Fun Officer of Happiness Engineer om plezier op het werk te bevorderen. Natuurlijk heeft Burkeman niets tegen plezier op het werk. Een leuke baan is natuurlijk te prefereren boven een saaie baan. En plezier op het werk heeft ook zeker positieve kanten. Maar het hangt er wel vanaf wat je als HR-professional wilt bereiken. Zo wijst een recente studie uit dat “funactiviteiten” verloop tegengaan, maar de productiviteit van medewerkers schaden.

Het onderzoek werd verricht onder 195 restaurantmedewerkers werkzaam op 17 verschillende locaties. Het onderzoek richtte zich op de impact van leuke activiteiten en de support van managers bij het maken van lol op verloop en prestaties. Onder leuke activiteiten worden zaken als feestjes, teambuilding-activiteiten en het vieren van prestaties en persoonlijke mijlpalen geschaard. Onder managementondersteuning wordt verstaan de mate waarin een manager medewerkers aanmoedigt om lol te maken op het werk.

Uitkomsten onderzoek
De restaurantmedewerkers presteerden beter door funactiviteiten. De onderzoekers Michael J. Tews, John W. Michel en Kathryn Stafford concluderen dat funactiviteiten een belangrijk instrument zijn om de volledige potentie van medewerkers aan te spreken. Opvallend genoeg presteerden juist oudere medewerkers beter door deze activiteiten.

Door de managementondersteuning werd het verloop significant lager. De onderzoekers suggereren dat medewerkers een werkklimaat waarderen waarin managers zich informeel gedragen en het hebben van lol op het werk stimuleren.

Productiviteit daalt
Er is echter een kanttekening: Deze managementondersteuning zorgt er wel voor dat de productiviteit daalt. Deze uitkomst was een verrassing voor de onderzoekers. Zij vermoeden dat als managers medewerkers teveel lol laten maken, hun aandacht verslapt en daardoor de productiviteit daalt.

Geconcludeerd kan worden dat organisaties plezier op en in het werk zeker moeten aanmoedigen. Managers die daar welwillend tegenover staan zorgen voor een lager verloop, vooral onder jongere medewerkers. Door funactiviteiten verbeteren de prestaties. Vooral wat oudere medewerkers zijn daar gevoelig voor. Echter, funondersteunende managers zorgen er wel voor dat de productiviteit daalt onder alle medewerkers. Iedere organisatie moet voor zichzelf uitmaken waaraan prioriteit gegeven wordt. Maar, zo stellen de onderzoekers, het bewaren van een balans tussen fun en werk blijft belangrijk.

Het hele onderzoek, inclusief statistische analyse, is hier in te zien op het blog van de Loyola University Maryland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.